Musaka sa tikvicama

Potrebni sastojci:
tikvice
500g mlevenog mesa
3 jaja
200 ml jogurta
1 crni luk, 
1 šargarepa
1 celer
so, majčina dušica

Način pripreme :

Na vodi dinstati  usitnjeni crni luk, izrendanu šargarepu i dršku celera, dodati  mleveno meso, so, majčinu dušicu i rendani celer  i mešati dok meso ne dobije braonkastu boju. Promešati i skloniti sa ringle. U drugu šerpu (vatrostalnu posudu) na dno poredjati kolutove tikvica debljine 3-4 mm, a praznine između kolutova popuniti iseckanim tikvicama na kockice. Preko poredjanih tikvica sipati meso pa preko njega staviti još jedan sloj tikvica. U posudi u kojoj se dinstalo meso umutiti 1 jaje i 2 belanceta, dodati 200ml jogurta i vode do kraja i sa ovom smesom preliti tikvice i meso. Musaku peći u rerni na 200 stepeni dok se na površini ne pojavi braonkasta kora (ukoliko spremate samo za vas, možete napraviti manju količinu i staviti samo 1 jaje.) Ovu musaku možete pripremati sa karfiolom, pečenom paprikom i drugim povrćem.