Copaiba ulje

Kopaiba je predivno esencijalno ulje koje se tradicionalno koristi da podrži prirodni odgovor tela na iritaciju. Takođe podstiče pravilno varenje.

Ulje se uzima direktno iz drveća koja se nalaze duboko u srcu Brazilskih prašuma. Domoroci kopaibu koriste u vidu čaja kako bi umirili probleme sa varenjem.

Otklanja bolove (reuma, artritis), deluje protivupalno, pomaže kod kancera, umiruje kožu kod psorijaze i ujeda insekta. Efikasan kod uznemirenog stomaka, čira, smanjuje urinarne infekcije, kamen, pomaže kod multiple skleroze, umanjuje strah i anksioznost, odlična podrška za spavanje. Ublažava tegobe kod dece tokom rasta zubića. 

Serum za lice: 5ml baznog ulja, 2 kapi lavande, 2 kapi tamjana, 1 kap copaibe. 

Za miran san: 1 kap tamjana, 1 kap kopaibe, 2 kapi narandže.

Upotreba: 
Ovo ulje je odlično za sve vrste upalnih procesa. Pomaže kod bolnih mišića i zglobova. Pomaže u bilo kakvoj vrsti iritacije bilo da je fizička, mentalna ili emotivna. Podržava rad bubrega. Jača imunitet.

Odlično je takođe za održavanje zdravog digestivnog trakta i svih problema sa varenjem. Ono pojačava dejstvo svih drugih esencijalnih ulja.

Slatkasta, balzamična aroma je mentalno uzdižuća i opuštajuća za um.

Kopaiba nam dozvoljava da vidimo svoje emotivne rane i pruža podršku u emotivnom otpuštanju u isto vreme dajući spiritualnu zaštitu. Za one koji se suočavaju sa stresom na poslu ili kod kuće kopaiba daje sigurnost i uzemljenje. Ona nam pomaže da budemo prisutni u sadašnjem trenutku radije nego da projektujemo u prošlost ili budućnost.

Može da se pije, nanosi direktno, razblaženo u kokosovom, bademovom ili maslinovom ulju, udiše, raspršuje pomoću difuzera.

  • 1-2 kapi pomešajte sa kašikom kokosovog, bademovog, maslinovog ulja i utraljajte u bolne mišiće i zglobove. 
  • Par kapi stavite na topli vlažni peškir i stavite preko upaljenih sinusa.
  • 4 kapljice pomešajte sa toplom vodom i isperite upaljeno grlo.
  • 4 kapljice na kašici meda, mleka ili vode popijte za umirenje bilo kakve unutrašnje upale ili probleme sa varenjem.
  • 1-2 kapi utrljajte u bolne, upaljene desni.
  • 1 kap utrljajte u dlanove i udišite kada se ozećate nervozno.