Bezglutenski hleb

Sastojci:
250g heljdinog brašna
150g ražanog brašna
4dl vode
3 kašike maslinovog ulja
prašak za pecivo
so
soda bikarbona
laneno seme
ovsene pahuljhice ( možete posuti po hlebu)

Način pripreme: 
Sve izmešati u činiji viljuškom da testo bude gusto (da viljuška stoji uspravno u testu – pridržavajte se mera jer one daju tu gustinu testa). Po ukusu dodati soli i lanenog semena, a sodu bikarbonu samo na vrh noža. Ovsene pahuljice su za posipanje odozgo. Kada umesite testo ostavite ga u frižideru da prenoći (uveče pripremite za sutradan ujutru), važno je da odstoji u frižideru. Testo istresite na papir za pečenje koji ste stavili u posudu, samo malo poravnati testo i peći ga u rerni na 180C na 40 minuta. Preporučujem da ga napravite dan ranije, pre konzumiranja jer sve što duže stoji to je bolji.